Ontdek interessante & leuke steden van Zuid-Europa

Wat te doen in Europa?  Het Europese continent heeft tal van grote steden die de moeite waard zijn om enkele dagen te vertoeven.  Hieronder vind je enkele prachtige bezienswaardigheden & attracties van Spanje, Portugal & Italië.

 

Dom van Milaan

 

De meest in het oogspringde bezienswaardigheid in de 2de meest bevolkte stad van Italië is ongetwijfeld het Dom ook wel Kathedraal van Milaan genoemd. Het interieur van de kerk is met maar liefst 5 grote beuken best wel indrukwekkend te noemen.  In de kathedraal zie je prachtige kunstwerken & beelden.  Tevens kan je het indrukwekkend, unieke orgel bewonderen, het grootste van Italië.  Als het niet te winderig is moet je ongetwijfeld op het dak van Duomo wandelen.  Je hebt een prachtige uitzicht & bij helder weer reikt dit tot de Alpen.

 

[Foto dommilaan]

 

 

Colloseum in Rome

 

De bouw van dit Flavisch amfitheater in 72 jaar na christus duurde slechts 8 jaar.  Maar tot op de dag van vandaag spreekt het tot de verbeelding.  Doorheen de tijd overleefde het imposante bouwwerk aardbevingen, oorlogen, branden & plunderingen.  Het is een héél populaire bezienswaardigheid in deze Italiaanse stad. 

In het diepste deel van het Colosseum vonden de gladiatorengevechten plaats.  In de kelder werden de slaven & wilde dieren opgepept & via een houten kooi naar boven gehesen.

Op het gelijkvloers vind je grotendeels de meeste zitplaatsen terug.  Hoe dichter je bij de Arena zat hoe rijker je was.

Sinds 2017 heb je ook de mogelijkheid om de bovenste ringen te bezoeken waar je ongetwijfeld een prachtig zicht hebt op de Arena.

 

 

Sagrada Familia in Barcelona

 

De Sagrada Familia is de bekendste basiliek & wellicht de populairste attractie van de Catalaanse stad Barcelona. De kerk lokt jaarlijks miljoenen toeristen vanover de hele wereld.  Dit uniek bouwwerk staat sinds 1984 op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Ontwerper van de basiliek is Antoni Gaudí die in 1926 overleed & begraven ligt in de crypte van de Sagrada Família.  Volgens de huidige planning zal deze basiliek in de loop van het jaar 2026 volledig klaar.  Bij de oplevering zal de basiliek bestaan uit 18 torens waarvan de hoogste uiteindelijk 172,5 meter hoog zal zijn.

 

Museo Nacional del Prado in Madrid

 

Het Prado museum in de Spaanse hoofdstad is één van de populairste kunstmuseums ter wereld.  Het opende de deuren voor bezoekers op 19 november 1819.  Je ontdekt er talrijke schilderijen van Spaanse, Italiaanse, Franse, Vlaamse maar ook Nederlandse schilders.  Zo kan je het schilderij , de Kruisafneming van Rogier van der Weyden bewonderen.  Daarnaast kan je ook het beroemde schilderij De drie Gratiën van Peter Paul Rubens ontdekken.  Om slechts 2 van de bijna 1000 schilderijen op te noemen.  Verder kan je tal van prenten, tekeningen, foto’s, decoratieve kunstbeelden & objecten bekijken. 

 

Tram 28 in Lissabon

 

Als je bladert doorheen de brochures over de Portugese hoofdstad zal je ongetwijfeld een foto van de gele Tram 28 tegenkomen.  De route van deze tram loopt doorheen de populaire toeristische wijken zoals Graca, Alfama, Baixa & op het einde doorheen de wijk Estrela.  De routes doorheen deze gebieden bestaan uit steile, smalle straten & de soms wel scherpe bochten.  Er zijn vijf routes beschikbaar die op de kaart staan aangeduid met een blauwe, donkergele, groene, paarse en rode kleur.  Langs de routes kan je verschillende prachtige bezienswaardigheden bewonderen.